Spring til indhold
Hjem » El løbehjul børn

El løbehjul børn

Overvejer du el løbehjul børn er der flere ting du bør være opmærksom på, inden du går på markedet for at købe. Afhængig af alderen på dit barn, er der nemlig lovkrav til, hvordan og hvornår, dit barn må køre på el løbehjul børn.

Det vil ikke mindst være kravet til børn under 15 år, og hvor der stilles krav til, at børn under 15 år skal være ledsaget, eller holder under opsyn, af en voksen over 18 år. Det er altså ikke tilladt for børn under 15 år, at køre alene på et el løbehjul.

Kravet om kørsel for børn under 15 år er udgangspunkter, men der er også undtagelser til lovkravet. Dem ser vi nærmere på her på siden, hvor vi også ser nærmere på mere generel information om el løbehjul børn, herunder de store fordele ved el løbehjul.

Vi kommer også med vores anbefalinger til hvad du bør være opmærksom på, når du går på markedet for at købe el løbehjul børn. I tillæg dertil så giver vi dig også, et udvalg af de bedste tilbud på el løbehjul børn.

Show Filters
Shipping
Price

Brand
 

Hvad er reglerne for kørsel på el løbehjul børn

Indledningsvist har vi allerede været inde på reglerne der gælder, for børn under 15 år der kører på el løbehjul. Således er udgangspunktet at børn under 15 år, skal ledsages eller holdes under opsyn, af voksne der er over 18 år.

Der er dog undtagelser til dette lovkrav, der godt nok ikke gælder for offentlig vej, men som gælder for kørsel på privat grund og vej, eller på særligt afmærkede og tilladte områder i det offentlige rum, såsom baner og lignende.

Dertil gælder der andre og mere generelle krav til kørsel på el løbehjul, som både gælder for børn og voksne. Reglerne lige meget dem der gælder for cykler og cyklister, hvilket kan være godt at huske på, hvis du på et tidspunkt kommer i tvivl om, hvad reglerne er for kørsel på el løbehjul.

Regler for kørsel på el løbehjul børn:

 1. Børn under 15 år skal ledsages eller holdes under opsyn af voksne over 18 år
 2. Til kørsel på offentlig vej skal el løbehjulet have en maks topfart på 20 km/t
 3. Der skal være lygter og reflekser på el løbehjulet
 4. Lygterne skal være tændt både dag og nat
 5. El løbehjul skal køre på cykelstien
 6. Der skal bruges hjelm under kørsel
 7. Det er ikke tilladt at køre flere personer på samme tid
 8. Kørsel i påvirket tilstand er ikke tilladt

El løbehjul børn

Må børn køre på offentlig vej med et el løbehjul

Det korte svar er ja og nej. Det afhænger således af alderen på barnet, der gerne vil køre på offentlig vej. Er barnet under 15 år gammelt, er der krav om at barnet skal ledsages af en voksen. Er barnet derimod over 15 år gammelt, så kan barnet uden problemer kører på offentlig vej, så længe der køres på et lovligt el løbehjul, og at kørslen derudover overholder færdselsreglerne.

Er et barn under 15 år ledsaget eller under opsyn af en voksen over 18 år, er der altså ingen problemer med kørsel på offentlig vej. Skal barnet under 15 år kører på el løbehjulet uden ledsagelse eller under opsyn af voksne, er det nødvendigt at køre på privat grund eller vej, eller på særligt afmærkede og tilladte steder i det offentlige rum.

Skal dit el løbehjul børn være forsikret

Der gælder ikke nogen regler eller krav om, at dit el løbehjul skal være forsikret, når du kører rundt på dit el løbehjul. Du bør dog kraftigt overveje en ansvarsforsikring, i tilfælde af at du er indblandet i et uheld, hvor du bliver gjort ansvarlig for eventuel personskade, eller skade på andre personers ejendele.

I første omgang kan du med fordel undersøge din nuværende forsikring, for at se om den også vil dække, hvis du er indblandet i uheld og ulykker med dit el løbehjul. Er du ikke dækket af din nuværende forsikring, bør du undersøge mulighederne for, at få en ansvarsforsikring på dit el løbehjul.

Det erstatningsansvar du potentielt kan få, som følge af at være skyld i skade på personer, eller personers ejendele, kan hurtigt løbe op i rigtig mange penge, som kan være meget svært at få betalt af. Vi anbefaler derfor at du til enhver tid, er dækket af en ansvarsforsikring, når du kører på dit el løbehjul.

Vær opmærksom på at vise ekstra hensyn til andre trafikanter

Da el løbehjul fortsat er relativt nyt i Danmark, er det stadig ikke alle i trafikken, der har vænnet sig til deres tilstedeværelse. Det kan derfor være forbundet med usikkerhed for disse trafikanter, når de møder et el løbehjul på deres vej.

Derfor kan du med fordel vise ekstra hensyn til andre trafikanter, når du kører rundt på et el løbehjul. På den måde skaber du større tryghed for dine medtrafikanter, når i møder hinanden i trafikken.

Det er ikke kun til glæde for dine medtrafikanter, det kommer nemlig med ekstra sikkerhed for både dig og dine medtrafikanter, da det ekstra hensyn du tager, vil reducere sandsynligheden for sammenstød og ulykker markant.

El løbehjul børn

Du risikerer bøder ved ulovlig kørsel

Kører du på et ulovligt el løbehjul der ikke er godkendt til kørsel på danske veje, eller kører du på en måde der er i strid med reglerne for, hvordan man kører på et el løbehjul, så risikerer du at få en bøde af politiet. Størrelsen på bøden afhænger af hvilken lovovertrædelse der er tale om, og vil starte fra 700 kr.

Bøder ved ulovlig kørsel på el løbehjul:

 1. Bøde for kørsel uden hjelm: 700 kr.
 2. Bøde for kørsel på vej eller fortov: 700 kr.
 3. Bøde for kørsel uden at give tegn: 700 kr.
 4. Bøde for at køre uden tændt lys: 700 kr.
 5. Bøde for at køre mere end 1 person: 700 kr.
 6. Bøde for at køre over for rødt: 1.000 kr.
 7. Bøde for kørsel mod færdselsretningen: 1.000 kr.
 8. Bøde for brug af mobil under kørsel: 1.000 kr.
 9. Bøde for kørsel i påvirket tilstand: 2.000 kr. (første gang) og 4.000 kr. (anden gang)

Fordele ved at køre på et el løbehjul

Der er mange fordele ved at eje et el løbehjul, og vi vil undersøge et par af disse fordele i detaljer i det følgende:

 • Miljømæssige fordele
 • Lavere driftsomkostninger
 • Sundhedsmæssige fordele
 • Bedre tilgængelighed

Miljømæssige fordele

Traditionelle manuelle ture, såsom cykler og almindelige løbehjul, er stadig de mest miljøvenlige. Dog sammenlignet med benzindrevne alternativer som biler og busser, er el løbehjul stadig mere energieffektive, da de ikke producerer kuldioxid. Et el løbehjul er et glimrende valg, hvis du vil have en tur, der er praktisk, og mindre skadeligt for miljøet.

Her er nogle af grundene til, at el løbehjul er miljøvenlige:

Emissionsreduktion: At rejse uden at udsende nogen emission, er en af ​​de enkleste måder at reducere dit kulstof aftryk på. El løbehjul har ingen emissioner og kræver ikke besøg på en tankstation for at fylde din tank, fordi et genopladeligt batteri driver dem.

Selv efter at have taget højde for fremstilling, vedligeholdelse og andre emissioner forbundet med et køretøjs livscyklus, udleder en bil næsten syv gange mængden af ​​kuldioxid som et el løbehjul.

Det er derfor ikke overraskende, at mange mennesker allerede har skiftet fra at køre bil til køre på el løbehjul på arbejde. Miljøvenlige løbehjul sætter virkelig fokus på standard for nul-emission ved personlig transport.

Brug af teknologi til at spare energi: En anden måde, hvorpå el løbehjul gavner miljøet, er fordi de bruger energibesparende teknologi. Nogle elektriske løbehjul bruger LED-lys, der forbruger en minimal mængde energi, og som effektivt oplyse din tur, især om natten.

Nogle el løbehjul bruger på samme måde elektronisk bremsesystem teknologi, til at genbruge op til 10 % af bremsekraften tilbage ind i batteriet. At spare energi og sænke dit CO2-fodaftryk føles fremragende, og hvad er en bedre måde at gøre det på, end ved at bruge el løbehjul!

Skabe bedre bymiljøer: El løbehjul er støjsvage, så de bidrager ikke til byernes støjforurening, i modsætning til andre biler el motorcykler. Dette bringer dig tættere på dine omgivelser, og du vil føle dig mere forbundet til dit nabolag og naturområder, uden at blive distraheret af den høje støj og forurening.

Biler og lastbiler tager langt mere plads end el løbehjul, og disse forårsager mere trængsel på veje, parkeringspladser og i byer generelt. Den sjove del af denne situation er, at de fleste af disse køretøjer kun har én passager, hvilket forårsager unødvendig trængsel i byerne. Brug af elektriske løbehjul, der kun bærer én passager i stedet for voluminøse, støjende køretøjer, er en meget mere miljøvenlig og byvenlig løsning.

Lavere driftsomkostninger

En anden stor fordel ved at eje et el løbehjul er dens lave driftsomkostninger. De er langt billigere i drift, sammenlignet med mange andre køretøjer. Det gælder både for den indledende investering, men også for det efterfølgende brug.

De store forskellene på udgifter mellem el løbehjul, biler, motorcykler og lignende, er så store at det ikke giver mening at sammenligne dem. Vil du derfor gerne have en rigtig billig transport, så bør du skifte til et el løbehjul, der ikke bare er billigt, men samtidig også meget praktisk og miljøvenligt.

Sundhedsmæssige fordele

At køre på el løbehjul har mange sundhedsmæssige fordele, selvom mange måske ikke er klar over det. Enhver aktivitet, der kræver, at du bevæger dig fra punkt A til B, er nyttig til at forbrænde kalorier og unødvendige fedtstoffer, selvom du bare står “stille” på et el løbehjul i bevægelse.  De sundhedsmæssige fordele ved at køre på el løbehjul er så mange, at vi umuligt kan begynde at opremse dem alle, men her får du et par stykker:

 • Fremmer en god kropsholdning: Som tidligere nævnt er det at køre på et el løbehjul velegnet til kropsholdning. Du kan ubevidst udvikle en vane med at stå oprejst, når du kører på dit el løbehjul. Disse vaner vil fortsætte i det lange løb, og hjælpe med at forhindre dårlig kropsholdning, hvilket kan resultere i en krum ryg eller let bøjet stilling som du bliver ældre.
 • Bedre kropskoordination: At køre på el løbehjul kræver, at du kan jonglere med flere opgaver på samme tid. Disse opgaver omfatter at sætte farten op, sætte farten ned, balancere el løbehjulet, undgå forhindringer og meget mere. Alle disse aktiviteter fører til bedre koordinering af dine øjne, hænder, krop og dit sind.
 • Forbedrer din balance: Balanceforbedring er endnu en stor sundhedsfordel, som et el løbehjul tilbyder. Som de fleste tohjulede køretøjer kræver et el løbehjul en god balance for at styre og kontrollere. Dette vil generelt forbedre din overordnede kropsbalance i det lange løb.

Bedre tilgængelighed

Endelig, sammenlignet med biler og lastbiler, giver el løbehjul mere tilgængelighed og manøvredygtighed. Med evnen til at passe ned ad små veje langs fortovet, stier og cykelstier, er de et fremragende valg for dem, der ønsker at komme rundt på daglig basis.

El løbehjul børn

Det bør du overveje ved køb af el løbehjul

Inden du køber dit el løbehjul bør du tænke dig godt om, og sørge for at undersøge markedet grundigt. Der er flere overvejelser du bør gøre dig, og som i sidste ende vil være afgørende for, at du ender med at købe det helt rigtige løbehjul, der er lovligt og som ikke mindst, kommer til den helt rigtige pris. Vi ser nærmere på nogle af de vigtigste overvejelser du kan gøre dig i det følgende.

Er el løbehjulet lovligt at køre på

Det vigtigste parameter du bør holde øje med når du skal købe nyt el løbehjul, er hvorvidt el løbehjulet er lovligt til kørsel på de danske veje. Det er nok det vigtigste parameter at være opmærksom på, hvis du ønsker at gøre brug af dit el løbehjul på lovlig vis ved kørsel på de danske veje.

En god måde at undersøge og tjekke lovligheden af et el løbehjul inden du køber er, at tjekke om el løbehjulet har en CE-mærkning. Produkter der er CE-mærket er testet efter europæiske standarder, vil være lovlige i Danmark, og samtidig være et kvalitetsstempel for, at du får et el løbehjul i meget høj kvalitet, og som lever op til forventningerne til el løbehjulet.

Hvor stor en sikkerhed er der forbundet med el løbehjulet

Et andet vigtigt parameter for køb af el løbehjul er, hvor høj en grad af sikkerhed der er forbundet med el løbehjulet. Her gælder det om at være opmærksom på alt lige fra materialer og el løbehjulets robusthed, til bremsesystem og bremselængde, lygter og meget andet.

At være ekstra opmærksom på sikkerhed der er forbundet med el løbehjulet, kan være ekstra vigtigt når du køber el løbehjul børn. Børn har det nemlig med ikke at passe lige så meget på i trafikken, og her vil det være særligt fordelagtig med en høj grad af sikkerhed, blandt andet med en forbedret bremselængde.

Hvad er dine ønsker og behov

Det er også værd at undersøge dine ønsker og behov til el løbehjulet, inden du ender med at købe et el løbehjul, du ikke kan bruge til det du ellers havde planer om. Det kan være fordi du ikke får købt et lovligt el løbehjul, eller får købt et el løbehjul, der ikke kommer med en tilstrækkelig rækkevidde.

Vil du eksempelvis gerne bruge dit el løbehjul på mere udfordrende terræn, kan det være en god ide at købe et el løbehjul, der kommer med ekstra affjedring og stødabsorbering, mens du som pendler der bruger dit el løbehjul hver dag, ofte kan have stor fordel af en holdbart batteri og en lang rækkevidde.

Har du et budget du skal overholde

Det kan også være nødvendigt at tage højde for et budget, og hvor du må gå efter et el løbehjul der er lidt billigere i prisen. Det betyder dog ikke at du ender med et el løbehjul, der ikke kommer med god kvalitet.

Der er stor prisforskel på el løbehjul, ligesom der også er stor forskel på kvalitet. Derfor er det ofte muligt at finde frem til el løbehjul, der kommer med alle de nødvendige kvaliteter og egenskaber, til en rigtig fornuftig pris. Sørg for at undersøge markedet grundigt, og så kan du ende med at finde det helt rigtige el løbehjul, til den helt rigtige pris.

El løbehjul børn til sjov eller praktisk brug

Det er også vigtigt du gør op med til hvilket brug, at barnet skal bruge el løbehjulet, og om det er til sjov og underholdning med vennerne, eller om el løbehjulet skal tjene et mere praktisk formål, som at kunne bruges til og fra skole.

Som vi har været inde på andetsteds her på siden, så skal børn under 15 år være ledsaget af en voksen, hvis der skal køres på offentlig vej. Et barn kan derfor ikke køre alene til og fra skole eksempelvis, hvis ikke barnet er fyldt 15 år.

Til sjov og leg med vennerne er der lidt andre muligheder, så længe at kørslen ikke foregår på offentlig vej. Køres der således med el løbehjulet på privat grund eller vej, eller på særligt udvalgte og tilladte steder i det offentlige rum, så må børn under 15 godt køre uden ledsagelse af voksne, og på el løbehjul, som ikke overholder reglerne for kørsel med el løbehjul på offentlig vej.

El løbehjul børn

Krav til et el løbehjul på danske veje

Der er en række krav og regler til el løbehjul, når de skal bruges på de danske veje. Disse regler og krav kommer i tillæg til den lovgivning, der bestemmer hvordan du må køre på et el løbehjul. Se mere om kravene til el løbehjul på danske veje i det følgende.

 • El løbehjulet skal være godkendt til kørsel på danske veje med en CE-mærkning
 • El løbehjulet må ikke have en topfart der overstiger 20 km/t
 • Der skal være både forlygter og baglygter samt reflekser på et el løbehjul
 • El løbehjulets dimensioner må maks være 2 meter i længden, 70 cm i bredden, og veje maks 25 kg

Hvad er prisen på et el løbehjul

Priserne på el løbehjul svinger meget, med priser fra alt mellem 2.000 kr. og op til over 10.000 kr. for de dyreste el løbehjul. Prisen vil ikke mindst afhænge af, hvilken kvalitet som el løbehjulet er designet og fremstillet i.

Jo højere kvalitet jo mere stiger prisen, og vil du derfor være sikker på, at du får et el løbehjul med høj kvalitet, så må du nok forberede dig på, at skulle betale mere end mindsteprisen på 2.000 kr. for et el løbehjul.

Omvendt behøver du ikke betale op mod og over 10.000 kr. for et el løbehjul, da du sagtens kan finde et el løbehjul, der vil opfylde alle dine ønsker og behov, til en pris på langt under de 10.000 kr. Undersøg derfor markedet grundigt inden du køber, da du potentielt kan spare mange penge, når du køber dit nye el løbehjul.

Bedste el løbehjul børn

Der findes et hav af gode el løbehjul børn på markedet, og det kan derfor hurtigt vise sig at være en umuligt opgave, at gå alle de mange tilbud på el løbehjul børn igennem. For at gøre det nemt for dig, har vi samlet nogle af de bedste tilbud på el løbehjul børn, som du med fordel kan se nærmere på i vores feeds her på siden.

Show Filters
Shipping
Price

Brand