Spring til indhold
Hjem » El løbehjul regler

El løbehjul regler

Vil du gerne køre på el løbehjul i Danmark er der regler du skal være opmærksom på, inden du begiver dig ud i trafikken. Her på siden har vi set nærmere på de love, regler og krav der gælder, når du kører på el løbehjul, så du altid kan vide dig sikker på, at du overholder de gældende færdselsregler.

I tillæg til at se nærmere på love, regler og krav til kørsel på el løbehjulet, har vi også set nærmere på en masse generel information om el løbehjul. Det er alt lige fra de fordele du opnår med et el løbehjul, samt meget andet.

Endeligt kommer vi også med gode råd og vejledning til, hvad du med fordel kan være opmærksom på inden du køber, samt udvalgte tilbud på nogle af de bedste tilbud på el løbehjul, som du finder i vores feed her på siden.

Show Filters
Shipping
Price

Brand
 

1. El løbehjulet skal være CE godkendt

Når produkter er CE godkendt betyder det, at produktet er godkendt efter og overholder de europæiske standarder på området. Skal du bruge dit el løbehjul i det offentlige og på danske veje, er det et lovkrav at have et el løbehjul der er CE godkendt, og godkendt til kørsel på danske veje.. Samtidig skal el løbehjulet være af en begrænset størrelse, veje maks 25 kg, være 1,2 meter langt og 70 cm bredt.

2. Børn under 15 år skal ledsages af en voksen

At et barn under 15 år skal ledsages af en voksen over 18 år, skal ikke misforstås med, at der skal en voksen til at køre el løbehjulet, mens barnet kører med bagpå. Det er nemlig ulovligt. I stedet betyder det, at et barn under 15 år kun må køre på el løbehjul, når barnet er ledsaget og under opsyn af en voksen over 18 år.

Dette lovkrav gælder dog ikke på privat grund, eller på skiltede steder i det offentlige, hvor det er tilladt at køre på el løbehjul for børn under 15 år, selv uden opsyn eller ledsagelse af en voksen over 18 år. Du eller dit barn kan altså frit bruge et el løbehjul på privat grund, eller på særligt tilladte steder i det offentlige, såsom på baner og lignende.

3. Maks hastighed på 20 km/t

Et el løbehjul må maks køre 20 km/t på de danske veje, så vil du gerne kunne bruge dit el løbehjul i trafikken og når du pendler, så skal du være meget opmærksom på, at vælge et el løbehjul der ikke kan køre hurtigere end 20 km/t.

Det er nemlig ikke nok at holde sig under fartgrænsen på 20 km/t, da det slet ikke er lovligt at køre på et el løbehjul, der har mulighed for at køre over 20 km/t. Det er heller ikke lovligt selv at hastighedsbegrænse el løbehjulet efter køb, da det skal være hastighedsbegrænset fra producenten af.

Har du derfor planer om at bruge dit el løbehjul på de danske veje, bør du gå efter at vælge et el løbehjul, der kommer med en hastighedsbegrænsning på 20 km/t. På den måde undgår du at komme på kant med loven, med risiko for store bøder til følge, og kan dermed køre lovligt på de danske veje på dit el løbehjul.

4. Du skal køre på cykelstien

Da et el løbehjul i trafikken er sidestillet med en cykel, er der krav om at du kører med dit el løbehjul på cykelstien. Du må således ikke køre rundt ude på vejen blandt bilerne, ligesom du heller ikke må køre rundt på fortovet.

Der er dog masser af undtagelser til denne regel, da der vil være masser af tilfælde hvor, der ikke er nogen cykelsti. Det kan være på villaveje, landeveje og andre typer af veje, og hvor det vil være helt lovligt at køre på vejen, præcis som det gælder for cykler.

5. Lyset skal altid være tændt

Uanset om du kører om dagen, aftenen eller om natten, er det et lovkrav at lyset på el løbehjulet altid skal være tændt. På langt de fleste el løbehjul er dette ikke svært at overholde, da lyset vil tænde automatisk når du starter el løbehjulet. Dertil skal el løbehjulet have refleks eller lys bagpå, i tillæg til lyset foran på el løbehjulet.

Dette krav gælder uanset om det er nat eller dag, hvilket måske kan virke lidt omsonst, med tanke på at det ikke vil gøre forskel om dagen. Det er nu engang hvad loven er, men med tanke på at lygter på el løbehjul som regel tænder automatisk, så bør dette ikke være det store problem.

6. Man må kun køre 1 person ad gangen

Det er ikke lovligt at køre mere end én person ad gangen på et el løbehjul. Det er ikke mindst med tanke på, at de fleste el løbehjul ikke kan holde til mere end én person ad gangen, og at risikoen for at styrte eller miste kontrollen stiger markant.

7. Man skal bruge hjelm

Pr. 1 januar 2022 er det blev lovpligtigt at bruge hjelm når du kører på el løbehjul, eller hvilket som helst andet løbehjul. Målet er at øge sikkerheden for brugerne af el løbehjul. Du risikerer en bøde hvis du bliver stoppet af politiet, uden at bruge en hjelm når du kører på el løbehjul. Bruger du hjelm under din kørsel øger du din egen sikkerhed, og undgår samtidig at få bøder af politiet.

8. Man må ikke køre påvirket

Du må ikke være påvirket når du køre på el løbehjul, hverken af alkohol eller andre og ulovlige euforiserende stoffer. Promillegrænsen ligger ved 0,5 ved alkohol, mens der er nultolerance over for brugen af ulovlige euforiserende stoffer.

Opnå store fordele med et el løbehjul

Kan du overholde de gældende love, regler og krav til brugen af el løbehjul, vil du opnå mange gode fordele. Et el løbehjul er eksempelvis et meget praktisk transportmiddel i byen, hvor den mindre størrelse og gode mobilitet gør, at et el løbehjul kan komme frem alle steder. Se nogle af de største fordele ved et el løbehjul i det følgende.

 • Praktisk transport: Et el løbehjul er en hurtigt og praktisk transport i byen, hvor den mindre størrelse og gode mobilitet gør, at du kan komme frem de fleste steder i byen. Du undgår således kødannelser og at måtte køre uden om, som du ellers mange gange vil opleve i en bil eller på scooter.
 • Miljøvenligt alternativ: Et el løbehjul kan lades op med elektricitet fra bæredygtige og vedvarende energikilder, der gør et el løbehjul til et meget miljøvenligt alternativ, særligt når der sammenlignes med benzin- og dieseldrevne motorkøretøjer.
 • Meget billig: Et el løbehjul har også store økonomiske fordele, og hvor et el løbehjul er mange gange billigere end en bil, knallert og andre motorkøretøjer. Samtidig er et el løbehjul også billigere i drift, og du slipper også for de dyre Co2-afgifter.
 • God tyverisikring: Med sin lille størrelse og relativt lave vægt, er et el løbehjul nemt at transportere rundt på. Det gør samtidig et el løbehjul velegnet til at tage med indenfor, og hvor det således ikke vil være udsat for tyveri eller hærværk.
 • Nem opbevaring: Uanset om du er hjemme, på arbejde, i skole, til sport eller andre steder, er der adgang til meget nem opbevaring med et el løbehjul. Et el løbehjul kan med fordel opbevares indendørs, i skuret, eller andre steder, og hvor det ikke vil fylde særlig meget.
 • God underholdning: I tillæg til at være et praktisk transportmiddel, som kan bruges når du pendler til og fra arbejde, skole, sport eller andre aktiviteter, så er et el løbehjul også sjovt og underholdende at køre på.

Bøder ved ulovlig kørsel på el løbehjul

I det følgende har vi set nærmere på bødetaksterne ved, at køre ulovligt et el løbehjul, eller ved at køre på et el løbehjul, der er ulovligt i sig selv. Bødetaksten starter ved 700 kr. og går helt op til bøder på 4.000 kr. ved kørsel under påvirkning af alkohol.

 • Kørsel uden hjelm: 700 kr.
 • Kørsel på fortovet: 700 kr.
 • Kørsel uden at give tegn: 700 kr.
 • Kørsel uden lys (gælder døgnet rundt): 700 kr.
 • Kørsel med to personer: 700 kr.
 • Kørsel over for rødt: 1.000 kr.
 • Kørsel mod færdselsretningen: 1.000 kr.
 • Kørsel og samtidig brug af mobil: 1.000 kr.
 • Kørsel i påvirket tilstand: 2.000 kr. (første gang), 4.000 kr. (anden gang)

Som det kan ses gælder der meget de samme regler for et el løbehjul, som der gør for cykler. Dette giver mening da et el løbehjul og cykel er sidestillet i loven. Er du derfor i tvivl om lovgivning på et givent tidspunkt, så kan du som udgangspunkt huske på færdselsreglerne for cykler, som også vil gælde for el løbehjul.

El løbehjul regler

Vis hensyn til andre trafikanter

El løbehjulet er stadig forholdsvist nyt i Danmark, og for mange gange det stadig være en usikker oplevelse, at stifte bekendte med et el løbehjul der suser hurtigt forbi i myldretrafikken.

Du kan derfor med fordel vise ekstra hensyn til dine medtrafikanter, hvilket i sidste ende vil komme alle til gavn. Ved at vise ekstra hensyn reduceres risikoen for sammenstød og ulykker markant, hvilket er med til at øge alles sikkerhed i trafikken.

Hvilke krav stilles der til et el løbehjul

El løbehjul regler kan inddeles i to overordnede kategorier: El løbehjul regler der omhandler brugen af et el løbehjul, samt el løbehjul regler der omhandler de krav, der stilles til selve el løbehjulet. Se her for at få mere at vide, om de el løbehjul regler der gælder for et el løbehjul.

 • Et el løbehjul skal være godkendt med CE mærkning til kørsel på danske veje
 • Et el løbehjul må have en maks topfart på 20 km/t
 • Et el løbehjul skal have både for- og baglys samt reflekser
 • Et el løbehjul må maks veje 25 kg og være 2 meter i længden og 70 cm i bredden

Er det nødvendigt med en forsikring

Der er ikke krav om at du skal have en speciel ansvarsforsikring, som det kendes og gælder for bil og knallert. Du bør dog undersøge om du er dækket af en almindelig ansvarsforsikring, i tilfælde af du bliver gjort erstatningsansvarlig som følge af uheld eller andet.

Vi anbefaler derfor at ringe til dit forsikringsselskab, for at undersøge om dit el løbehjul er forsikret. Er dit el løbehjul ikke forsikret, så bør du hurtigst muligt sørge for, at få tegnet en ansvarsforsikring på dit el løbehjul, da du ellers risikere at ender med meget store erstatningskrav.

Må man køre på veje og fortove med et el løbehjul

Da et el løbehjul sidestilles med en cykel i trafikken, er det ikke lovligt at køre på vej eller fortov, men det kommer i sagens natur an på, om der er en cykelsti der kan benyttes, og hvilke færdselsregler der gælder på den konkrete vej. Generelt set kan man tænke sådan, at hvis det er lovligt at gøre på en cykel, så er det også lovligt på et el løbehjul.

Må børn køre på el løbehjul

Børn må godt køre på el løbehjul, men der gælder et lovkrav om, at børn under 15 år skal holdes under opsyn eller ledsages af en voksen over 18 år, før det bliver lovligt for børn under 15 år at køre på el løbehjul. Dette krav gælder kun i trafikken, og således ikke på privat grund, eller særligt tilladte steder såsom legeområder og baner.

Et el løbehjul er praktisk i byen

En af de helt store fordele ved et el løbehjul er, at et el løbehjul er utroligt smart og praktisk i byen. Med sin mindre størrelse og gode mobilitet, kan et el løbehjul komme frem alle steder, og kan skyde genveje på cykelstier gennem parker og lignende.

Med en bil eller andre typer af motorkøretøjer, må du ofte hele den lange vej udenom, og hvor du risikerer at ende i kø. Alt dette undgår du med et el løbehjul, der af den årsag mange gange er et hurtigere transportmiddel, når det kommer til kørsel i byen.

En anden god fordel ved et el løbehjul, der gør et el løbehjul praktisk i byen, er den lave vægt og størrelse, der gør det nemt og praktisk at transportere rundt på el løbehjulet, når du ikke kører på det. Her er det nemt at tage med i bus, tog eller metro efter behov, ligesom du altid vil kunne finde en parkeringsplads til dit el løbehjul. Et el løbehjul er ganske enkelt skabt til brug i byen.

Er du pendler bør du vælge en lang rækkevidde

Køber du nyt el løbehjul til brug ved pendling til og fra arbejde, studie, sport eller andet, så bør du lægge ekstra tanke i el løbehjulets rækkevidde. Nogle el løbehjul kommer således med en lavere rækkevidde, som kan vise sig ikke at være tilstrækkelig, i forhold til den rækkevidde du har behov for.

Du kan få el løbehjul med rækkevidde helt ned på 20 km, og hvor du i så fald nok må påregne, at må have daglige opladninger af dit el løbehjul. Vælger du i stedet et el løbehjul med rækkevidde på 30 km eller derover, vil du ikke opleve de samme udfordringer, som med et løbehjul med lavere rækkevidde.

Hvilke overvejelser bør du gøre dig inden du køber et el løbehjul

Det betaler sig ofte at tænke sig godt om inden man køber, uanset hvilket produkt der er tale om, og det samme gælder også for el løbehjul. Der er stor forskel på alt lige fra rækkevidde, topfart, bremsesystemer og meget andet, som det kan være vigtigt at holde for øje, inden du køber dit el løbehjul.

 • Lovligheden: Skal du bruge dit el løbehjul på de danske veje, er det nødvendigt at dit el løbehjul overholder en række lovkrav. Vil du derfor gerne undgå store bøder som følge af et ulovligt el løbehjul, bør du se på de el løbehjul, der er godkendt og lovlige ved brug i Danmark.
 • Rækkevidde: Rækkevidden på dit el løbehjul er et vigtigt parameter, hvis du ønsker at pendle eller køre meget på dit el løbehjul. Ellers ender du med at skulle oplade dit el løbehjul i tide og utide, og vil hurtigt opnå begrænsninger i din brug af el løbehjulet, som følgende af manglende rækkevidde og batteri.
 • Topfart: Topfarten er for nogle et vigtigt parameter, mens det for andre er mindre væsentligt. Topfarten har er dog afgørende for lovligheden af dit el løbehjul, da de fleste el løbehjul produceres med en topfart der er højere, end hvad det tilladte er på de danske veje.
 • Opladningstid: Opladningstiden kan have stor betydning ved meget brug af dit el løbehjul, eksempelvis hvis du pendler til og fra arbejde, studiet eller lignende. En god opladningstid betyder i sidste ende, at du vil kunne bruge dit el løbehjul oftere.
 • Kvalitet: Kvaliteten er ved alle produkter et afgørende parameter, da man gerne vil have et produkt der er holdbart. Et el løbehjul i højere kvalitet vil have en lang række fordele, blandt andet ved at bestå af bedre materialer, der giver bedre kontrol med el løbehjulet under kørslen.
 • Sikkerhed: Sikkerheden er altid et vigtigt parameter når man færdes i trafikken, og derfor gælder det om at have lys på el løbehjulet, gode bremser, og andre sikkerhedsmæssige aspekter. Der er ligeledes lovkrav til flere af disse, herunder at der altid skal være lys på el løbehjulet.
 • Behov: Dine ønsker og behov til dit el løbehjul er i sagens natur afgørende for, hvilket el løbehjul du skal vælge. Vil du gerne have et el løbehjul til mere terrængående kørsel, så bør du vælge en model med affjedring. Sådan er der mange ting at overveje, når det kommer til ønsker og behov til dit el løbehjul.
 • Pris: I sidste ende er det for mange også et spørgsmål om pris. Vi anbefaler at du så vidt muligt ikke går på kompromis med sikkerhed og kvalitet, selv hvis det kommer med en lidt højere pris.

El løbehjul regler

Hvad koster et el løbehjul

Priserne på el løbehjul vil svinge utroligt meget, da der samtidig vil være stor forskel på egenskaber, kvalitet med mere. Det kan derfor være svært at sige noget om, hvad prisen bliver på lige netop det el løbehjul, som opfylder dine ønsker og behov.

Til gengæld kan man sige noget om den generelle pris, herunder hvad de billigere el løbehjul koster, samt hvad de dyrere el løbehjul koster. De billigste el løbehjul kan fås til omkring 2.000 kr. For de dyrere el løbehjul kan de koste op mod 10.000 kr.

Dertil finder du en lang række el løbehjul i forskellig kvalitet, til priser i mellem 2.000 og 10.000 kr. Hvilket el løbehjul der er det bedste for dig afhænger af ønsker og behov, men en god tommelfingerregel er at huske på, at kvalitet og pris ofte hænger sammen.

Vil du derfor være sikker på at du får købt et el løbehjul i god kvalitet, og med alle de egenskaber du gerne vil have af dit el løbehjul, så bør du overveje om det ikke er den bedste løsning, at vælge en af de el løbehjul med lidt større kvalitet, men som til gengæld også er lidt dyrere i prisen.

De bedste tilbud på el løbehjul

I vores feed nedenfor finder du vores udvalgte tilbud på de bedste el løbehjul, som du med fordel kan se nærmere på, hvis du gerne vil se nærmere på mulighederne for at få et el løbehjul, og hvilke fordele du kan opnå, ved at gøre brug af et el løbehjul.

Show Filters
Shipping
Price

Brand