Spring til indhold
Hjem » Hvor gammel skal man være for at køre på el løbehjul

Hvor gammel skal man være for at køre på el løbehjul

Der er hverken nogen øvre eller nedre grænse for, hvor gammel man skal være for at køre på el løbehjul, så længe du kører på privat vej og grund, eller på særligt tilladte steder i det offentlige rum.

Ved kørsel på offentlig vej er sagen lidt en anden, da alle stadig kan køre på el løbehjul uanset alder, men hvor der eksisterer et lovkrav om, at børn under 15 år skal være ledsaget eller holdes under opsyn af voksne, før de må køre med el løbehjul på offentlig vej.

På spørgsmålet om hvor gammel man skal være for at køre på el løbehjul, er det altså først og fremmest nødvendigt at adskille kørsel på offentlig vej, med kørsel på privat grund og vej, og på særligt tilladte steder i det offentlige rum.

Uanset din alder er der andre lovkrav og regler du bør opmærksom på, når du skal køre på el løbehjul i det offentlige rum. Netop disse love og regler ser vi nærmere på her på siden, hvor vi også ser nærmere på nogle af de gode fordele ved et el løbehjul, samt giver dig de bedste tilbud på el løbehjul på markedet.

Show Filters
Shipping
Price

Brand
 

Disse love og regler gælder ved kørsel på el løbehjul

Der gælder en lang række lovkrav og regler ved kørsel på el løbehjul, som vi anbefaler at du læser op på, inden du begiver dig ud i trafikken. Vi har allerede været inde på hvor gammel man skal være for at køre på el løbehjul, og derudover findes der som sagt mange andre love og regler. De vigtigste af disse går vi igennem i det følgende.

El løbehjulet skal være CE-mærket

Før at et el løbehjul kan køre på de danske veje, skal el løbehjulet været godkendt og mærket med et CE-mærke. Et CE-mærke er en europæisk mærke standard, der betyder at et produkt er fremstillet i høj kvalitet.

El løbehjulet skal have en topfart på maksimalt 20 km/t

Et el løbehjul må maksimalt have en topfart på 20 km/t, så er du ved at købe et el løbehjul med en topfart over 20 km/t, skal du være opmærksom på, at du ikke kan køre med løbehjulet på lovlig vis, hvis du vil køre på offentlig vej i Danmark.

El løbehjulet skal have lygter og reflekser

El løbehjulet skal være designet og fremstillet med både forlygter og baglygter, der altid skal være tændt når du kører, samt med reflekser foran, bagved og på siden af el løbehjulet. De fleste el løbehjul vil automatisk tænde lygterne når el løbehjulet tændes, så dette lovkrav vil i de fleste tilfælde opfylde sig selv.

El løbehjul må kun køre på cykelstien

Det er ikke tilladt at køre på hverken fortovet eller på vejen, når du kører rundt på dit el løbehjul. I stedet skal du køre på cykelstien, da et el løbehjul er sidestillet med en cykel i lovgivning. Dette er i øvrigt godt at huske på, hvis du på et tidspunkt kommer i tvivl om lovgivningen. Hvis du må på en cykel, så må du højest sandsynligt også på et el løbehjul.

Du må ikke køre mere end 1 person ad gangen

Det er ikke tilladt at køre flere personer på et el løbehjul ad gangen. Du skal derfor altid sørge for, at du køre ene og alene på dit el løbehjul, hvis du ikke vil løbe risikoen med at blive stoppet af politiet, med dyre bøder til følge.

Du skal bruge hjelm når du kører på el løbehjul

Du skal til alle tider huske på at du skal bruge hjelm, når du kører på et el løbehjul. Dette lovkrav er indført efter 1. januar 2022, og det er derfor ikke alle der ved det. Vær derfor obs på dette, når du kører på dit el løbehjul.

Du må ikke køre i påvirket tilstand på et el løbehjul

Som med mange andre køretøjer må du ikke køre i påvirket tilstand, hverken under indflydelse af alkohol eller andre euforiserende stoffer. Ved alkohol er promillegrænsen på 0,5, mens der ved euforiserende stoffer er nultolerance.

Hvor gammel skal man være for at køre på el løbehjul

Hvad koster et el løbehjul

Et el løbehjul koster fra alt mellem 2.000 kr. og op til over 10.000 kr. Prisen på et el løbehjul vil altså svinge meget, og du bør derfor undersøge markedet for el løbehjul grundigt, inden du beslutter dig for at købe.

På den måde kan du nemlig finde frem til de el løbehjul på markedet, der passer bedst til dine ønsker og behov, samtidig med at opnå større sandsynlighed for, at du finder et el løbehjul til en billigere pris. Det kan altså mange gange betale sig, at undersøge markedet grundigt, inden du køber dit nye el løbehjul.

Det er også værd at huske på at kvalitet og pris ofte følges ad, og du mange gange er bedre tjent med et el løbehjul der koster lidt mere, da du vil få et el løbehjul i højere kvalitet. Det vil i længden være det mest økonomiske valg.

Værd at overveje inden du køber

Der er flere ting der er værd at overveje inden du køber et el løbehjul, herunder lovligheden ved kørsel på danske veje, rækkevidden på batteriet, topfarten, sikkerhed og meget andet, for at du på den måde sikre dig bedste muligt, at du vælger det helt rigtige el løbehjul.

Værd at overveje inden du køber:

  • Er el løbehjulet lovligt og CE-mærket
  • Hvor lang rækkevidde har el løbehjulet
  • Hvor lang tid tager det at lade batteriet op
  • Hvad er topfarten på el løbehjulet
  • Hvor stor sikkerhed er der forbundet med el løbehjulet
  • Hvilket kvalitet er el løbehjulet fremstillet og designet med
  • Hvad er dit budget ved køb af el løbehjul

Bedste el løbehjul på markedet

I vores feeds du finder fordelt rundt her på siden, får du de bedste tilbud på el løbehjul på markedet. Hvad enten dine ønsker og behov er til dit nye el løbehjul, så finder du med garanti et tilbud på et el løbehjul her på siden, som vil passe perfekt til dig.

(feed)