Spring til indhold
Hjem » El løbehjul med sæde

El løbehjul med sæde

Et el løbehjul er et smart og praktisk transportmiddel, der giver rigtig gode muligheder for at komme rundt omkring i byen, til billige penge, gavn for klimaet, samt mange andre gode fordele, som du opnår ved at bruge et el løbehjul.

Vil du gerne have endnu mere komfort når du kører på dit el løbehjul, så bør du overveje et el løbehjul med sæde. Med et el løbehjul med sæde bliver det muligt at sidde ned mens du kører, hvilket både øger komforten, men som også for mange er med til, at gøre det nemmere at styre og kontrollere el løbehjulet.

Her på siden får du nogle af de bedste tilbud på el løbehjul med sæde, og hvor vi samtidig ser nærmere på nogle af de mange gode fordele, du får med et el løbehjul med sæde. Vi ser også nærmere på hvad du bør være opmærksom på inden du køber, så bliv og læs med videre her på siden, for at gøre det nemt for dig selv, at finde det helt rigtige el løbehjul med sæde.

Show Filters
Shipping
Price

Brand
 

Fordele ved et el løbehjul med sæde

Du vil opnå mange gode fordele ved at vælge et løbehjul med sæde, som først og fremmest handler om den ekstra gode komfort, samt den billigere, praktiske og mere miljøvenlige transport du vil opnå.

Løbehjul med sæde for ekstra god komfort og sikkerhed

De fleste el løbehjul kommer uden affjedring, og kan derfor godt være en smule udsat for bump på vejen. Mange gange vil de pneumatiske dæk yde en vis form for stødabsorbering, men du vil ikke helt kunne slippe for bump eller andet på vejen.

Med et løbehjul med sæde øger du din komfort markant, da det bløde sæde vil give ekstra beskyttelse, når du kører over bump og andet på vejen. Samtidig sparer du også dine ben, da du sidder ned, i modsætning til at stå op på dit el løbehjul.

For mange giver et løbehjul med sæde, kontra et el løbehjul uden sæde, også en større kontrol med el løbehjulet. Den bedre kontrol og stabilitet som opnås under kørsel som følge af sædet, er med til at øge sikkerheden når du kører på dit el løbehjul.

Praktisk og miljøvenlig transport

Med sin lille størrelse og store mobilitet, er et el løbehjul et perfekt valg af transportmiddel i byen, hvor et el løbehjul kan komme frem overalt, og ikke vil være begrænset på samme måde af sin størrelse, som ofte er tilfældet ved biler og andre motorkøretøjer.

Et el løbehjul kan køre på stier og gennem parker og andre genveje, hvilket ofte gør det mere hurtigere og mere praktisk, at komme fra a til b med et el løbehjul. Dertil er parkeringsmulighederne ofte meget begrænsede i byen, hvilket er et problem du helt undgår med et el løbehjul.

En af de andre fordele der gør et el løbehjul praktisk i byen, er den gode mulighed for at pakke el løbehjulet sammen, og transportere rundt på el løbehjulet. Det er smart hvis du skal med tog, bus eller metro.

Når du kører rundt på et el løbehjul frem for en bil eller anden type motorkøretøj, vil du samtidig gøre en stor forskel for miljøet. Et el løbehjul kan køre på elektricitet fra bæredygtige og vedvarende energikilder, hvilket er meget mere klimavenligt, sammenlignet med forbrændingen af fossile brændstoffer.

Meget økonomisk alternativ

Sammenlignet med en bil er et el løbehjul et meget økonomisk alternativ, både når det kommer til indkøb, hvor der er ekstrem prisforskel, men også ved den efterfølgende drift og kørsel, hvor der også er meget store prisforskelle.

Det gør et el løbehjul til et meget billigere valg af transportmiddel, både når der sammenlignes med bilen, men også i sammenligningen med andre typer motorkøretøjer såsom knallerter og lignende.

Er en af grundene til at du ser på andre transportalternativer, at du gerne vil finde et mere økonomisk alternativ, så er der rigtig mange gode og økonomiske grunde til, at du bør overveje at vælge et el løbehjul.

Nem og god opbevaring for bedre tyverisikring

Den lille størrelse og relativt lave vægt på et el løbehjul, gør et opbevaringen af et el løbehjul nem og praktisk. Du tager således bare dit el løbehjul med indenfor, hvad enten det er på arbejde, studie eller hjemme hos dig selv.

At kunne opbevare dit el løbehjul indenfor og på andre udvalgte steder, er samtidig en rigtig god tyverisikring. Da dit el løbehjul jo står indenfor, skal der en noget mere ihærdig tyv til, hvis dit el løbehjul skal stjæles, i modsætning til hvis dit el løbehjul stod udenfor. På samme tid reducerer du også risikoen for tilfældig hærværk.

Sjov og underholdende

En af de lidt mindre praktiske fordele, men stadig en rigtig stor fordel ved et el løbehjul er, at det er utroligt sjovt og underholdende at køre rundt på. Det er uanset om det bare et frem og tilbage på arbejde, studie eller lignende, eller hvis man gerne vil ud og køre på baner eller ramper.

Det kan eksempelvis være en sjov aktivitet når man mødes med vennerne, at leje nogle el løbehjul, for derefter at køre om kap med hinanden. Husk selvfølgelig at holde sådanne aktiviteter på privat grund og vej, så i ikke forstyrrer den almindelige trafik. Det behøves nok heller ikke at nævnes, at det ikke er lovligt at køre om kap med el løbehjul i den offentlige trafik og rum.

El løbehjul med sæde

Vær opmærksom på lovgivningen ved el løbehjul med sæde

Det er ikke lovligt at køre på et el løbehjul med sæde på danske veje, og du kan derfor ikke på lovlig vis bruge et el løbehjul med sæde, hvis du skal bruge det til din daglige transport til og fra arbejde, studie og lignende.

Til gengæld kan du bruge et el løbehjul med sæde på privat grund alt det du vil, ligesom du også finder masser af parker, pladser og andre steder, hvor det vil være tilladt at køre på et el løbehjul med sæde.

Der gælder også andre lovkrav ved kørsel på el løbehjul. De er som følger:

 • El løbehjulet skal være godkendt og CE mærket til kørsel på offentlig vej
 • Børn under 15 år skal ledsages eller holdes under opsyn af voksne
 • Et el løbehjul må ikke kunne køre mere end 20 km/t
 • Du må kun køre på cykelstien
 • Der må kun være 1 person der kører på el løbehjulet ad gangen
 • Du skal bruge hjelm under kørsel på et el løbehjul
 • Du må ikke køre i påvirket tilstand på et el løbehjul

Er det lovpligtigt med en forsikring på et el løbehjul med sæde

Der er ikke et lovkrav om at du skal have en ansvarsforsikring, som det er det med biler, knallerter og lignende. At have en ansvarsforsikring er dog meget fordelagtigt, i tilfælde af at du bliver gjort erstatningsansvarlig efter en ulykke.

Kører du eksempelvis galt på dit el løbehjul, eller gør du skade på andres ejendele, så vil du være erstatningsansvarlig for de skader du forvolder, på andre personer og deres ejendele. Sådanne erstatningsansvar kan hurtigt løbe op i mange penge.

Af den årsag anbefaler vi at du får en ansvarsforsikring, der dækker ulykker og skader forårsaget af det el løbehjul. På den måde vil du være forsikret hvis uheldet er ude. Det er ikke sikkert at din nuværende forsikring, også dækker skader forvoldt af dit el løbehjul, så det er vigtigt at du tjekker op på dette.

Hvor gammel skal man være for at køre på et el løbehjul

Der er som sådan ikke nogen aldersgrænse for, hvornår det er tilladt at køre på el løbehjul. Der er dog lovkrav om, at børn under 15 år skal være ledsaget eller være under opsyn, af en voksen der er over 18 år.

Dette lovkrav gælder dog ikke ved privat brug, eller på offentlige steder der er afmærket til leg, såsom i parker og på baner. Hvornår du eller dit barn må køre på et el løbehjul afhænger altså af, hvor gammelt du eller barnet er, og hvorvidt el løbehjulet skal bruges på offentlig eller privat vej.

Hvor må du køre med et el løbehjul med sæde

Det er ikke tilladt at køre på et el løbehjul med sæde på de danske veje, så et el løbehjul med sæde er udelukkende til brug på privat grund og vej, eller på særlige steder i det offentlige, såsom på baner, ramper og lignende.

Inden du beslutter dig for at købe et el løbehjul med sæde, er det vigtigt at du gør op med dig selv, hvorvidt du har behov for at bruge dit el løbehjul på offentlig vej. Er dette tilfældet er det nødvendigt at købe et el løbehjul uden sæde, for at overholde gældende lovgivning.

Har du til gengæld planer om at bruge dit el løbehjul med sæde på privat grund eller vej, eller på særligt udvalgte og tilladte steder i det offentlige, så kommer et el løbehjul med sæde med mange gode fordele.

Du bør vise hensyn til andre trafikanter

Når du kører på el løbehjul, særligt på offentlig vej, er det vigtigt at være opmærksom på, at et el løbehjul stadig er relativt nyt i Danmark. Derfor er det ikke alle du møder i trafikken, der er lige vant til at se et el løbehjul komme susende.

Du bør derfor sørge for at vise ekstra hensyn over for andre trafikanter, så ulykker og sammenstød kan undgås. I sidste ende vil det komme alle til gode, da hverken du eller andre trafikanter, vil lige unødig risiko hvis du viser lidt ekstra hensyn på dit el løbehjul.

Hvad bør du være opmærksom på inden du køber

Inden du køber er der flere ting du kan og bør overveje, for på den måde at sikre dig bedst muligt, at du ender med det helt rigtige el løbehjul. I det følgende kan du se nogle af de ting, du bør være særligt opmærksom på, når du er på markedet for at købe et nyt el løbehjul.

 • Er el løbehjulet lovligt i Danmark: Der er lovkrav i Danmark til at et løbehjul ikke må køre over 20 km/t. Vær opmærksom på dette inden du køber, hvis du ønsker et el løbehjul du kan køre med på de danske veje.
 • Rækkevidde: Afhængig af dine behov er det en god ide at kigge på rækkevidden, der kan være på alt mellem 20-50 km. Det er en ret stor forskel på rækkevidden, så har du behov for at kunne køre langt eller meget, så er rækkevidden et vigtigt parameter.
 • Sikkerhed: Du bør også nøje undersøge sikkerheden ved el løbehjulet, herunder ikke mindst bremsesystemet, men også el løbehjulets materialer, robusthed og andre vigtige sikkerhedsmæssige parametre.
 • Behov: Det er vigtigt at du undersøger dine ønsker og behov til el løbehjulet, så du er sikker på at du ender med det rigtige valg. Skal du pendle langt og meget er en god rækkevidde et must, mens bedre hjul og affjedring kan være en fordel, hvis du ønsker et mere terrængående el løbehjul.
 • Pris: Prisen er selvfølgelig også et vigtigt parameter, og der kan være ret stor forskel på, hvad et el løbehjul koster. Med ovenstående overvejelser in mente, bør du sikre dig ikke at gå for meget på kompromis med kvaliteten, for at kunne købe dit el løbehjul så billigt som muligt.

De bedste tilbud på el løbehjul med sæde

Her på siden finder du i tillæg til alle de gode tips og råd til køb af el løbehjul med sæde, også en masse gode tilbud, på hvad vi mener er det bedste el løbehjul med sæde på markedet. Vi har altså gjort det nemt for dig, hvis du gerne vil se nærmere på de bedste el løbecykler med sæde. Se de gode tilbud på el løbehjul med sæde, i vores feeds du finder her på siden.

Show Filters
Shipping
Price

Brand